25.00 €
Château de Parenchèrei spetsiaalne limiteeritud vein. Kontsentreeritud ja suure tanniinisisaldusega vein, milles küpsete viljade kõrval tulevad selgelt esile elegantne puidu maitse ja aroom.
Sort | |
---|---|
Riik | |
Regioon | |
Veinimõis | |
Viinamarjasort | |
Tootmisaasta | |
Temperatuur | |
Toiduvalik | |
Pudeli maht | |
Liitri maksumus |
Château de Parenchère asub Bordeaux veinipiirkonna idaosas Dordognei ja Lot et Garonnei departemangude piiril. Esimene sel kohal asuv mõis ehitati 1570. aastatel, kuid see hävis täielikult ning ehitati uuesti üles XVIII sajandil. 1950. aastatel sai veinimõisa oma valdusesse Gazanioli perekond, kelle käe all kasvas istandus jõudsalt. 2005. aastal armus valdusesse rootsi päritolu veiniarmastaja Per Landin, kellest hiljem sai firma osanik. Jean Gazaniol ja Per Landin töötavad nüüd koos, et teha Château de Parenchère rahvusvaheliselt tuntuks. Mõisa aladel on pinnas piirkonnale ebatüüpiliselt kõrge savisisaldusega. Maavalduse kogupindala on 160 hektarit, millest viinapuuistandus võtab enda alla 63. Viinapuud on istutatud kõige valgusküllasematesse kohtadesse ning ainult künkanõlvadele. Nii voolab vesi ise ära ega kahjusta viljade kvaliteeti. Viinapuud saavad päikest hommikust õhtuni, see aitab neil saavutada hea küpsusastme ka väga rasketel aastatel. Viinamarjad saavad nii esile tuua kõik oma aroomid ja rikkalikkuse. Kasvatatavad viinamarjasordid ja nende osakaal ei ole valitud vastavalt moele, vaid sellele, mis sobib antud terroirile. 59 hektaril, mis pühendatud punastele viinamarjadele, jagunevad sordid järgmiselt: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc ja 1% Malbec.Valged viinamarjad ülejäänud 4 hektaril on jaotatud järgmiselt: 70% Sauvignon Blanc, 20% Sémillon, 10% Muscadelle. Need sordid sobivad kokku struktuuri ja aroomide poolest ning nende segamine muudab Parenchèrei veinid iseloomulikult kompleksseks ning harmooniliseks. Saagikus on keskmiselt 5000 liitrit hektari kohta ning viinapuude keskmine vanus 25 aastat. Château de Parenchère usub jätkusuutlikku viinamarjakasvatusse, mistõttu on nende jaoks kvaliteedi kõrval oluline ka austada keskkonda. Pinnase kaitsmiseks lastakse viinapuude vahel kasvada rohul. Samuti väetatakse ning töödeldakse viinapuid nii vähe kui võimalik.