Kõik veinid ei ole kindlasti tehtud säilitamise eesmärgiga. Soodsamad veinid on mõeldud kohe tarbimiseks ning enamasti ei muutu ajaga paremaks.
See-eest muutuvad kallimad punased veinid, magusad ja kontsentreeritud veinid ning šampanjad aja jooksul paremaks, sest aeg muudab happed ja tanniinid pehmemaks, mille tulemusel muutub vein tasakaalukamaks.
Väga tähtis on veini säilitamisel temperatuur. Kõige rohkem kahju teevad veinile päikesevalgus ja soojus, samuti liigne jahedus. Säilitamisel peaks temperatuur olema jahe ning püsiv. Punase veini temperatuur võiks jääda vahemikku 13–15 kraadi, kus vein säilib ja areneb kõige paremini. Valgete veinide puhul 6-8 kraadi.
Veinipudeli asend on tähtis pikaajalisel säilitamisel. Kui veini säilitada mõni nädal, ei oma asend tähtsust. Kuid, pikaajalisel säilitamisel peaks pudel olema horisintaalasendis, et kork püsiks veiniga niiske. Kui kork ei saa niiskust, muutub vein happelisemaks.