Veinipood

Forchir Ribolla Gialla 2020

20.00 

Viinamarjaistandus asub Codroipo (Udine) maakonnas, kasutatakse Guyot meetodit 4000 viinapuuga hektari kohta, lühikeseks lõikamine, mis piirab viinamarjade tootmist ja mille tulemuseks on keerukamad ja struktureeritumad veinid. Tegemist on kivise pinnasega. Toimub külm matseratsioon kestadega, pressitakse pehmelt ning fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril. EI lisata sulfiteid!

Veneetsia Vabariigi ajal tuntud kui „Robola”, sakslastele „Rainfald”.
See on kuiv, kergelt happeline kerge kehaga vein, millel on robinia(ehk ebaakaatsia) ja tsitruseliste õienoodid.
Vein sobib ideaalselt aperatiiviks kui ka kalaga!

 

Kategooria:
Sort

Riik

Regioon

Veinimõis

Viinamarjasort

Tootmisaasta

Alkohol

12%

Pudeli maht

Liitri maksumus

Forchir

Meie Friulis oleme vähese sõnade inimesed. On aegu, mil lähete sellega liiale ja jõuate ühe tähega palju asju ära öelda. F on kui Friuli – piirkond ja kultuur, mille üle oleme õigusega uhked. F on kui Forchir – veinitootja, kes uhkeldab enam kui sajandipikkuse perekondliku traditsiooni ajalooga, mis hõlmab nelja põlvkonda. F on kui tulevik (future), mis meie jaoks tähendab loodust austavat jätkusuutlikku innovatsiooni. Unustasin veel, et F on kui Franco: just nii on mu sõbrad mind alati kutsunud.

Maavaldus

Nagu näitab villimisregistri nr 046, oli Forchir Friuli piirkonna esimeste villijate hulgas. Neli põlvkonda hiljem jätkub see kirg maavalduse juures, mis tegeleb nüüd veinivalmistusprojektiga, kus traditsioonid vastavad tehnika ja maitse kaasaegsetele arengutele.

VEINIVALMISTUSTAJATE VÄÄRTUSED

Kinnisvaraomaniku ja veinivalmistajana on mul suur vastutus ja rahulolu oma teadmiste, kire ja entusiasmi edastamisest lastele ning kõigile neile, kes meie tööd jagavad. Iga meie vein väljendab seda ainulaadset koostoimet maa, mikrokliima ja viinapuu vahel, mis ei jäta kahtlust, kust see pärineb: Friuli, mis, nagu ma sildil Nievo sõnadega ütlen, on universumi väike kogumik.

Uus veinitehas

Kuigi oleme tootjad, kelle ajalugu ulatub rohkem kui sajandi taha, vaatame me tulevikku. Seetõttu oleme loonud nii arhitektuuri kui ka keskkonnasäästlikkuse osas tipptasemel veinitehase; tänu geotermilisele katlale ja fotogalvaanilistele seadmetele on see täielikult süsinikuvaba, mis tagab täieliku energiavarustuse.

Tootmine

Peame tehnoloogiat vahendiks, mida ei tule mitte välja vahetada, vaid millega koos maa, viinapuu ja veini looduslike rütmidega töötada. Saavutame vähese keskkonnamõjuga viinamarjakasvatuse, rakendades oma kogemusi, head tunnetust ja armastust looduse vastu. Tegelikus veinivalmistamisprotsessis ei kasutata vääveldioksiidi ja vein villitakse selle säilitamiseks parimal viisil.

Piirkond

Meid leidub nii Tagliamento jõe ida kui ka lääne pool ehk nn vete kaldal, nagu neid friuli keeles nimetatakse, Grave DOC piirkonnas: tuhandeid aastaid jõe kujundatud maalt, mis kogub pidevalt dolomiitidest lubjarikkaid kive ja kannab need edasi, moodustades seejärel lubjarikka substraadi. Ühendage see piirkonna Aadria mere lähedusega ja saategi tulemuseks on erilise veiniistanduse ja mikrokliima, mis kantakse üle võrdselt ainulaadse maitse ja aroomiga veinidesse.

Meie pere viinamarjaistandused annavad valiku veinidest, mis väljendavad selle piirkonna ainulaadset iseloomu ja traditsioone ning ootavad avastamist. Ribolla Gialla, mis on meie valikus uhkel kohal ning teised Casa Bianchini cru`d, saadavad Grave piirkonna valgeid ja punaseid veine, millest igaüks kannab oma päritoluriigi mikropiirkonna Friuli nime: Claps, Lusôr, Mirie, Lamis… See on “väike iidne maailm”, mis ootab avastamist ja nautimist.