Veinipood

Cider P’tit Fausset Brut

11.00 

See PUHTAST MAHLAST (reguleeritud apellatsioonist) siider, mida valmistatakse ainult kohalikest Bretagne’i regiooni siidriõuntest, on meie esivanemate kvaliteetsete töömeetodite vili.

Käsitsi korjatud kohalikud õunasordid, mida siidri valmistamisel kasutame, kannavad nime Marine Auffret, Doux et Riche, Rouget, Doux Oignon, Marie Ménard ja Dous Moën.

Just nende eri sortide omaduste koostööl leiab Le P’tit Fausset oma näo. Sorteeritud ja pestud õunad purustatakse ja seejärel pressitakse. Saadud mahl alustab pikka käärimisprotsessi, mille käigus areneb välja peente ja õrnade aroomide bukett.

Teine käärimisperiood pudelis võimaldab siidril tänu pärmseente kohalolule oma kaunist mulli rafineerida. Seepärast võib pudelis märgata ka kerget sadet, mis ei mõjuta vähimalgi määral siidri kvaliteeti. Seda toodetakse juba rohkem kui viiskümmend aastat Barbé perekonna traditsioonide kohaselt.

Puuviljane aroom ja kerge mõru nüanss, mida tasakaalustab happeline noot, teevad sellest oma piirkonna nime väärilise siidri. See korgiga pudelisse villitud siider, mis võitis 1998. aastal kuld- ja 2001. aastal hõbemedali, pakub teile erilistel hetkedel tõelist naudingut…

Category: